שַׂמֵחַ תְּשַׁמַּח רֵעִים הָאֲהוּבִים כְּשַׂמֵּחֲךָ יְצִירְךָ בְּגַן עֵדֶן מִקֶּדֶם

הכירו את טקסי החופה של התנועה המסורתית

מצאת את שאהבה נפשך ובחרתם להתחתן? מזל טוב!
מבין כל ההחלטות שצריך עכשיו לקבל – על מיקום האירוע, כמות מוזמנים, דיג'יי וצלמים – ההחלטה הכי חשובה היא בנוגע לאופי טקס החופה שתקיימו! רבני ורבות התנועה המסורתית כאן בשביל ללוות אתכם באהבה כזוג הבא בברית הנישואין, לקראת
טקס יהודי-הלכתי המותאם לרוח הזמן, ומכבד את הזוג באופן שוויוני מלא.

"שַׂמֵחַ תְּשַׁמַּח רֵעִים הָאֲהוּבִים כְּשַׂמֵּחֲךָ יְצִירְךָ בְּגַן עֵדֶן מִקֶּדֶם" (בבלי, כתובות ח)

למי מתאימים טקסי החופה שלנו?

  • זוגות המבקשים להיות שותפים בקביעת אופי טקס הנישואין תוך שמירה על מסורת העם היהודי
  • זוגות המבקשים לכלול מרכיבים שוויוניים ויצירתיים בטקס
  • זוגות שמסיבות לא מוצדקות מנועים מלהינשא באמצעות הרבנות הראשית ולמרות זאת מבקשים טקס יהודי בישראל
  • זוגות חד מיניים 
  • זוגות שנישאו בטקס אזרחי ועדיים לא ערכו טקס יהודי.

טקס חופה יהודי אשר מותאם לכם

מציאת האדם איתו תרצו לחיות את החיים היא לא פחות מפלא. מכל האנשים סביבכם, מכל סוגי האופי והיופי, מצאתם את האדם עמו תרצו להתקדש ולכרות ברית של רעות ושותפות. החופות שלנו מתחילות בתחושת הפלא הזו, ומבקשת ללוות את הזוג ולתת בידיו כלים למען יישמר ויגדל. 

את טקסי החופה שלנו מנחים רבנים ורבות מרחבי הארץ. כהלכת המסורת היהודית, במרכז הטקס עומדים החתימה על הכתובה, ברכת האירוסין, ברכת הנישואין ומתן טבעת בנוכחות עדים. סביב אלה צמחו ונוספו לאורך השנים מסורות ומנהגים חדשים, עליהם תדונו עם הרב או הרבָּה ותקבעו יחד כיצד ייראה הטקס המיוחד שלכם. לרבנים שלנו חשוב להעניק לכל זוג צעיר ליווי ייחודי ומותאם אישית, במטרה לספק השראה יהודית וחוויית נישואין משמעותית באמת.

איך זה עובד? שלבי רישום והכנה לטקס:
  1. יוצרים קשר עם הלשכה לשירותי דת של התנועה המסורתית, לייעוץ ראשוני
  2. לאחר שתספרו לנו קצת עליכם, נמליץ לכם על מספר רבנים ורבות, מתוכם תוכלו לבחור מי ילווה וינחה את טקס החופה.
  3. לאחר שסגרתם מול הרב/ה תאריך לאירוע, יש להכניס פרטים בטופס הרישום ולשלם את האגרה בעבור תהליך הליווי והנחיית הטקס
  4. לאורך תהליך בניית הטקס תיפגשו מספר פעמים ותגבשו יחד את טקסט הכתובה, תבחרו עדים/ות ומברכות/ים, תעמיקו למידה על מרכיבי הטקס השונים, ותחזקו את החיבור האישי שלכם כזוג למסורת העם שלנו 
  5. ביום החתונה המיוחל תבואו בברית נישואין מרגשת – בטקס יהודי-הלכתי המותאם לכם ולרוח הזמן

יש לכם שאלות נוספות? נשמח לייעץ!

ניתן גם לשלוח מייל ישירות לכתובת sandra@masorti.org.il

*יש למלא רק לאחר סגירת תאריך עם הרב/ה שבחרתם

שאלות נפוצות על נישואין עם התנועה המסורתית

מי יוכל להינשא באמצעות התנועה המסורתית?

כל זוג יהודי המעוניין להינשא יוכל לפנות אלינו, כולל זוגות חד-מיניים. בכלל זה, זוגות שמבקשים לקיים טקס יהודי מסורתי והלכתי, זוגות המבקשים להיות שותפים בקביעת האופי הרוחני של טקס הנישואין, זוגות המבקשים לכלול מרכיבים שוויוניים ויצירתיים בטקס, זוגות שמסיבות לא מוצדקות מנועים מלהינשא באמצעות הרבנות הראשית ולמרות זאת מבקשים טקס יהודי בישראל, וכן זוגות שנישאו בטקס אזרחי ועדיים לא ערכו טקס יהודי.

הטקס היהודי שעורכים רבות ורבני התנועה, למרות שתקף מבחינה הלכתית (תקפו פג רק במתן גט או במות בן/בת זוג) עדיין אינו מוכר על- ידי רשויות המדינה. אולם, מרשם האוכלוסין בארץ חייב לרשום נישואין של זוג אשר נישא נישואין אזרחיים בחו"ל כנישואין חוקיים. לכן, שילובו של הטקס המסורתי עם נישואים אזרחיים בחו"ל עליהם ממליצה התנועה תאפשר לכם להירשם כזוג נשוי במדינת ישראל. ככל שירבו הזוגות החושבים כמותכם, זוגות שיבחרו באלטרנטיבה לממסד הרבני האורתודוכסי, כן יגבר הסיכוי שבעתיד הלא-רחוק ישונה החוק במדינת ישראל ולרבנות הראשית לא יהיה עוד מונופול על רישום הנישואין.

רישום הנישואין האזרחי בחו"ל נערך עפ"י חוקי המדינות בהן הוא מתבצע, אשר רבות מהן מאפשרות נישואין אזרחיים לישראלים. הוא כרוך בשהות של פרק זמן מינימאלי, בהוכחת רווקות (תרגום נוטריוני של תמצית מרשם האוכלוסין) ובטקס נישואין בפני פקיד ממשלתי או עירוני במעמדם של עדים – אשר בעקבותיו מקבל הזוג תעודת נישואין רשמית של אותה המדינה.

מעמדם של הילדים בכל הנוגע להשתייכותם הלאומית נקבע על-ידי האם, ולפיכך יירשמו הילדים כיהודים במרשם האוכלוסין אם נולדו לאם יהודיה. אין כל חשש לאי-כשרות או ממזרות בשל העובדה שנישאתם בנישואין אזרחיים. ממזרות ושאר בעיות היוחסין מתעוררות על פי ההלכה בתנאים ובנסיבות אחרים לגמרי (למשל צאצאיה של אשת איש שלא מבעלה). לעצם הנישואין האזרחיים אין כל השלכות שליליות על ילדי בני הזוג, הם נחשבים לילדים חוקיים והינם יהודים לכל דבר, הן מבחינת החוק האזרחי והן מבחינת ההלכה.

'ברית שלום', הסכם קדם הנישואין של התנועה המסורתית, הוא ביטוח אהבה, הוא השלמה לכתובה המסורתית ויחד הם מהווים כתובה מודרנית ועדכנית. ההסכם הינו מסמך משפטי בעל תוקף שיש לאמת בבית משפט לענייני משפחה או בפני נוטריון (מומלץ לקבל ייעוץ משפטי; ניתן אף לשלב ב"ברית שלום" הסכם ממון או לנסחו בנפרד). במסמך זה מצהירים בני הזוג כי יתחייבו לשחרר זה את זה במקרה שאחד הצדדים ידרוש זאת. בשלב ראשון ינסה הזוג לפנות להליך גישור. היה וההליך לא יצליח, ייגש הזוג לבית הדין לקבלת הגט. במידה ואחד מבני הזוג יסרב לשחרר את רעהו, יאלץ הצד המסרב לשלם סכום קבוע מראש על כל חודש של סירוב גט. את ההסכם יוכל לאכוף בית משפט אזרחי ובזה כוחו. קראו עוד על הסכם 'ברית שלום'

התרת הנישואין הנערכים ע"י רבני התנועה המסורתית, ככל נישואין הלכתיים, מחייבת גט כדת משה וישראל. להבטחת זכויותיהם ההדדיות של בני הזוג אנו ממליצים לחתום על "ברית שלום" הסכם קדם הנישואין של התנועה המסורתית, וכן לערוך הסכם ממון על פי חוק יחסי ממון בין בני זוג ולאשררו בבית המשפט.

נישואי כהן וגרושה אסורים מן התורה, אבל תופסים בדיעבד וילדיהם לא ייחשבו לממזרים. לכן, יש תשובות הלכתיות של כנסת הרבנים העולמית (ארגון הרבנים המסורתיים) המתירות נישואי כהן וגרושה. אם ברצונכם לערוך טקס חתונה מסורתי, בחרו ברב או ברבָּה מסורתיים המוכנים לערוך טקס כזה.

 

האיסור לחתן כהן וגיורת הוא מדרבנן (מהחכמים) ולא מן התורה. יהודים מנישואין אלה אינן ממזרים. לכן, ישנן תשובות של כנסת הרבנים העולמית (ארגון הרבנים המסורתיים) המתירות נישואין אלה על סמך פרשנות חדשה ורוב רובם של הרבנים המסורתיים עורכים טקסים כאלה.

רבנים מחתנים

לזכרו של הרב אנדרו (אנדי) סאקס

מאמר דעה של מנכ"לית התנועה המסורתית

התקווה שהשיח הציבורי ישתנה אחרי ה־7 באוקטובר התרסקה, ואפילו מעל ארבעה חודשים של "ביחד ננצח" לא הצליחו לטשטש את הפיצול בחברה הישראלית.

שלא נכתוב את אגדת החורבן הבאה

הדנ"א היהודי ספוג טראומות ומרוצף בפגיעות מבית ומחוץ. שנים רבות מדי התמקדנו בפורענויות חיצוניות. הגיעה העת להיזכר ולהזכיר גם את אלו שגרמנו לעצמנו, כדי שלא נכתוב בעצמנו את אגדת החורבן הבאה

חנוכה בכיכר החטופים

התנועה המסורתית, שמקיימת מדי יום מעגל תפילה ושירה בכיכר החטופים, קיימה שם השבוע הדלקת נר לצד דני מירן, שבנו עמרי נחטף לעזה

תפריט נגישות

ערן לויטה

יו"ר התנועה המסורתית

חבר קהילת סוכת שלום ברמת ישי. בעל תואר BSc בהנדסה אזרחית מהטכניון, בעל תעודת הסמכה בניהול פרויקטים מחברת נתיבי ישראל וסטודנט לתואר שני מסלול מנהיגות קהילתית ברוח יהודית במכון שכטר בירושלים. ערן מתמחה בניהול פרויקטים, תכנון פיזי, תכנון תנועתי ותחבורה ציבורית, תכנון מערכות תשתית וחבר באגודת המהנדסים והאדריכלים בישראל.
רס"ן במילואים בחיל הים ובוגר קורס חובלים .
 
משנת 2015 ערן משמש כיו"ר הקהילה המסורתית ברמת ישי והוא חבר בפורום היו"רים של התנועה המסורתית. הוא הגיע עם משפחתו לקהילה ולתנועה סביב טקסי בר המצווה של ילדיו, אותן חגגו בקהילה. בתחילה היה ערן חבר הנהלה וחבר בועדת הבניה לאורך התקופה בה נבנה בית הכנסת של הקהילה.

אסנת אור לוירר

סיו"ר התנועה המסורתית

חברת קהילה במניין המסורתי-משפחתי בכפר ורדים, לשעבר יו"ר הקהילה. חברה בתנועה המסורתית בישראל מאז אמצע שנות ה-70. שימשה כשליחת מחנות קיץ במחנות רמה, ושליחות ארוכה של יהודה הצעיר ובעלת הכרות משמעותית עם התנועה הקונסרבטיבית בפרט והתנועות הליברליות בכלל בארה"ב.
שימשה בעבר בועד התנועה כיו"ר היו"רים וכשותפה פעילה בתהליך האסרטגי האחרון של התנועה בראיונות, בקבוצות ובצוות הכתיבה.
אסנת נשואה לדוד ואמא של שי, רועי ושרון וחמה גאה לאיתן.

וונדי כתר

יו"ר ועדת חינוך

 חברת הקהילה החדשה של רמת אביב.
וונדי עלתה ארצה מפילדלפיה בשנת 1971 גדלה והתחנכה בתנועה הקונסרבטיבית בארצות הברית, בבית הכנסת, בתנועת הנוערUSY ובמחנה רמה. בעלת תואר ראשון מהאוניברסיטה העברית בירושלים ותואר שני בעבודה סוציאלית בארגון קהילתי ופיתוח שירותים באוניברסיטת הווארד. וונדי עבדה במשך למעלה מ-35 שנים עם מגזרים רבים באוכלוסייה הישראלית, בפיתוח וניהול שירותים לקשישים עולים ואוכלוסיות אחרות.

במשך 13 עבדה שנים בסוכנות היהודית, שם ניהלה ארבעה מרכזי קליטה עבור עולים צעירים ומשפחות מכל העולם, ובנוסף הקימה וניהלה פרויקט לבריאות האישה בשיתוף עם הקהילה היהודית בקליבלנד. בין השנים 2007–2004 הייתה שליחה ומנהלת מרכז העלייה לישראל במערב התיכון שבשיקגו. היא מנהלת בדימוס של בית הספר הבינלאומי במרכז הבינתחומי הרצליה. נשואה לאבי, יש להם שני ילדים צברים וחמישה נכדים.

עפרה פרי

יו"ר פורום היו"רים

חברת קהילת דרכי נועם, פרדס חנה.
מתגוררת בפרדס חנה, בעלת תארים ראשונים בביולוגיה ובכלכלה, ותואר שני במנהל עסקים. יועצת השקעות, ועד שנת 2009 עבדה בבנק איגוד כיועצת השקעות ומטבע חוץ. בשנת 2009 פרשה מהבנק לטובת הגשמת החלום להיות עצמאית, ומאז מנהלת עסק עצמאי בתחום ניהול נדל"ן.
אוהבת מוזיקה ולנגן בחליל צד, ומנגנת בהרכבי ג'ז בפרדס חנה וטירת הכרמל.


עפרה משמשת כיו"ר קהילת דרכי נועם בפרדס חנה כרכור מזה ארבע שנים, ומאמינה גדולה בחשיבה משותפת ובהנהגה משותפת ביחד עם כל חברי הוועד המנהל של הקהילה. בת זוגו של ארז, ואמא לשלוש בנות.

אורי פרידלנד

יו"ר ועדת יוזמות ותגובות

חבר קהילת ואהבת בזיכרון יעקב.
בן 33 מנהריה, נשוי ליסמין ואבא ליאיר יהודה. נולד וגדל בחיפה והיה עם משפחתו חלק מקהילת מוריה בעיר. כילד וכנער היה חניך ומדריך בנוע"ם בסניף חיפה ובמחנות הקיץ של נוע"ם. לאחר התיכון יצא לשנת שירות כמדריך טיולים בחברה להגנת הטבע ובהמשך למכינה הקד"צ במעגן מיכאל. בשירותו הצבאי שימש כקצין מודיעין בחיל הים לשירות של חמש שנים.
בתקופה זו עבר עם משפחתו לזכרון יעקב ונעשה פעיל ומעורב מאד בקהילת 'ואהבת'. לאורי תואר ראשון במחשבת ישראל והיסטוריה כללית באוניברסיטת בן-גוריון ותואר שני עשה במינהל עסקים בתוכנית מנדל. כיום עובד באשכול רשויות גליל מערבי כמנהל המחלקה לפיתוח חברתי.

הרב פול פרידמן

יו"ר ועדת עליה וקליטה

חבר קהילת רמות ציון בירושלים.
לפני עלייתו ארצה בשנת 1991, שימש הרב פול פרידמן כמנהל הבינלאומי של לשכת הצעירים והנוער של בתי הכנסת המאוחדים של התנועה הקונסרבטיבית בארה"ב, והיה מתאם ועדת ההתיישבות של התנועה שסייעה בהקמת קיבוץ חנתון. לאחר עלייתו ניהל את דסק ארצות דוברות אנגלית במחלקת הנוער והחלוץ של הסוכנות היהודית. כיום, מנהל הרב פרידמן את הועדה לישראל, מנהל בשותפויות אסטרטגיות ומשמש כיו"ר ועדת עליה וקליטה בתנועה המסורתית. nתגורר בגוש עציון עם אשתו, אב לשלושה בנים.

גיל שטכמן

יו"ר ועדת עליה וקליטה (דרום אמריקה)

 חבר קהילת אשל אברהם בבאר שבע.
תושב באר שבע מאז עלה ארצה בשנת 1986 מאמריקה הלטינית. נשוי לאנה והם הורים לשלושה ילדים וסבים לשישה נכדים.
חבר בקהילת 'אשל אברהם' מימי בר המצווה של בניו, חבר בועד הקהילה ויו"ר דירקטוריון הגנים.

עד יציאתו לפנסיה מוקדמת עבד במפעל תרכובות ברום מקבוצת כימיקלים לישראל ובעל תעודת טכנאי בתעשייה וניהול במכללה הטכנולוגית בבאר שבע. כמו כן, הוא ממונה בטיחות בתעשייה ומדריך בטיחות מטעם משרד העבודה. בשנת 2008 מונה ליו"ר עמותת יוצאי אמריקה הלטינית והוא מכהן בתפקיד עד היום. גיל מכהן כחבר מועצת העיר באר שבע משנת 2013 והוא מתנדב במסגרות שונות בעיר.

תמי יעקובוביץ'

יו"ר ועדת פיתוח קהילות

 חברת קהילת ידיד נפש בהוד השרון.
ילידת הארץ, התחנכה בבי"ס תל"י בהוד השרון. בשנת 2010 הקימה יחד עם כמה משפחות קהילה בצור יצחק במטרה להציע מסגרת יהודית פלורליסטית ביישוב החדש.


לקראת בר המצווה של בנה ב-2016, הצטרפה עם משפחתה לקהילת ידיד נפש הוד השרון, ושימשה כיו"ר הקהילה במשך כמעט עשור. בין השנים 2012–2018 היתה תמי חברה בוועדת פיתוח קהילות של התנועה המסורתית. לקחה תמי חלק בתהליך הארגוני של התנועה המסורתית, כנסת הרבנים בישראל ובית המדרש לרבנים ע”ש שכטר שהתקיים והייתה חברה בצוות הכתיבה שתיעד את התהליך ומסקנותיו.

חיפוש...

העמוד שבחרת עדיין בבנייה

האתר החדש שלנו עלה לאוויר, ובחודש הקרוב יהיה בהרצה.
מה זה אומר?
שייתכנו כמה תקלות פה ושם, שישנם כמה עמודים שעודם בהקמה, ושאנחנו נשמח למשוב שלך במידה וזיהית שיש מה לשפר! מוזמן/ת לכתוב לנו בטופס בתחתית העמוד או להמשיך לשוטט וליהנות ממגוון התכנים שכבר זמינים עבורך.

אנחנו משתמשים בעוגיות וטכנולוגיות דומות כדי להבטיח שניתן לך את החוויה הטובה ביותר באתר שלנו