ניוזלטר
צרו קשר

קהילות ירוקות

בקהילת מעיינות עברו עם תחילת שנת תש"פ להשתמש בכלים רב פעמיים בקידושים הקהילתיים. המהלך הקהילתי התרחש לאחר שמספר חברים בקהילה פנו לוועד בבקשה להפסיק את השימוש הגדול בכלים חד פעמים הנזרקים לאשפה עם אחרי שימושם, ומתוך המגמה העולמית לצמצום השימוש שהם.

הקהילה רכשה במרוכז כלים רב פעמיים, וחברי הקהילה וכל חבר קהילה שוטף את כליו בגמר השימוש והכלים מאוחסנים את הכלים במחסן הקהילתי.

מעיינות אינה הקהילה היחידה שעברה תהליך "ירוק", ובקהילות נוספות בתנועה גם עברו לכלים רב, בניהן הקהילה בחיפה שם חדלו להשתמש בצלחות פלסטיק ובשלב הבא יפסיקו להשתמש בכוסות חד פעמיים. במושב שורשים, כבר מעל שנה משתמשים בכוסות זכוכית לקידוש הקהילתי, לאחר שאחת מחברות הקהילה תרמה כמות שתשמש את הקהילה, ולאחרונה גם נקנו צלחות זכוכית. גם בקהילת דרכי נועם בפרדס חנה החלה בתהליך של תשומת לב סביבתית. בקהילה מפרידים פסולת ומשתמשים בכוסות זכוכית לקידוש ולשתיה ובכלים רב פעמיים להגשה. חברי הקהילה שנשארים בסוף - שוטפים את הכלים. בשלב זה מנסים בקהילה גם למצוא פתרון למפות החד פעמיות בהן היו מכסים את השולחנות בקידוש.

בקהילת רמות ציון בירושלים קנו באופן מרוכז כלים חד פעמים מחומרים מתכלים, והם מוכרים אותם למשפחות שעורכות את הקידושים בקהילה, אם אלו לא מביאות כלים מתכלים בעצמן. במזכרת בתיה מזכרת בתיה התקבלו מספר תרומות של חברים בקהילה שדרכם נרכשו כוסות וסכו"ם.  ובקהילה המסורתית במצפה רמון משתמשים בכלי זכוכית מימיה הראשונים של הקהילה.   

 

בקהילת הוד והדר בכפר סבר ערכו תוכנית ארוכת טווח למעבר להיות 'קהילה ירוקה' שנבנתה על ידי הועדה האקולוגית וקבוצות קידוש של הקהילה. בשלב ראשון עברה הקהילה להשתמש רק בצלחות, כוסות וסכו"ם מתכלים ולמחזר בקבוקים בקהילה קיבלו שלושה פחי אשפה גדולים להפרדת פסולת נייר, פסולת רגילה ופסולת מזון קומפוסט. הנמצאים מחוץ לקהילה.

בשלב הבא מתכננים בקהילה ליישם גם הפרדת פסולת אורגנית ושאינה במהלך הקידוש עצמו, שימוש חוזר בכוסות ושימוש חוזר בבקבוקי מים אותם ימלאו מהברז במקום לרכוש בקבוקי פלסטיק חדשים

בתום ארבעה חודשים יעריכו בקהילה איך ניתן לייעל אף יותר את תהליכי המחזור, צמצום האשפה וחסכון באנרגיה בקהילה.

 

 

צור קשר מהיר
אשמח לקבל ניוזלטר
דג כדגכ